Vandens virinimas

Vandens virinimas

Vienas paprasčiausių, efektyviausių ir dažniausiai naudojamų vandens dezinfekavimo metodų kelionėse. Daugeliui mikrobų užtenka 70oC temperatūros ir per minutę jie žūsta. Tad nesvarbu, kad aukštikalnėse vanduo verda žemesnėje, nei 100oC temperatūroje. Užvirinus vandenį iki burbuliukų atsiradimo, pavirkite iki 1 minutės (ilgiau nebūtina, geriau pasaugoti kurą) ir išjungę viryklę, dar kurį laiką palaikykite. Vanduo negreitai atvės žemiau 70oC, todėl bus užtikrinta tinkama dezinfekcija.

Šio metodo trūkumai: užtrunka laiko ir naudojamas kuras. Jei deginsit medieną, prisidėsite prie ir taip retos kalnų augmenijos naikinimo. Jei deginsite dujas ar benziną, kurą į kalnus reiks užsinešti. Todėl esant galimybei, verta naudoti kitus dezinfekavimo metodus.

Be to, užvirintą vandenį reiktų konservuoti, jei neplanuojate greitu laiku jo sunaudoti.

Įdomu. Kylant į kalnus, kas 100 metrų virimo temperatūra sumažėja maždaug 0,3oC. Lentelėje nurodytos vandens virimo temperatūros tam tikruose aukščiuose.

Parašyk savo nuomonę

%d bloggers like this: